Zelfgemaakte sieraden

In het atelier van Manon Nijssen bruist het van de creativiteit. Wij zijn een enthousiast team die graag met onze handen aan de slag gaan. Zo produceren wij unieke sieraden en maken wij eigen schilderijen. Benieuwd wat voor producten wij allemaal aanbieden? Wij hebben het kort voor je op een rijtje gezet.

Zelfgemaakte sieraden uit Burgh-Haamstede

Manon Nijssen is ooit begonnen als goudsmederij, maar over de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een edelsmederij. Wij zijn onze collectie gaan uitbreiden en zijn nu gespecialiseerd in glas sieraden. Wij maken onze sieraden op twee verschillende manieren. Allereerst fusen wij glas, hierbij plaatsen wij het glasobject in de oven. Een andere techniek is glas branden, waarbij wij het glas in een open vlam zetten en boetseren wij, met gas en zuurstof, het sieraad in de juiste vorm. Naast glas sieraden verkopen wij ook nog andere glasobjecten (borden of kunst) en zilveren sieraden in onze winkel. Kom eens langs in ons atelier en bekijk al onze prachtige sieraden in Zeeland!

Naast zelfgemaakte sieraden ook unieke schilderijen

Ons atelier hangt niet alleen vol met zelfgemaakte sieraden, maar wij maken ook onze eigen schilderijen! Wij vinden het leuk om creatief bezig te zijn en wij experimenteren graag. Daarom verkopen wij unieke schilderijen waarin wij diverse technieken gebruiken. Zo maken wij speciale paverpol beelden en creëren we kleurrijke pour paintings: we gieten acrylverf over een canvas en vervolgens kantelen we het canvas om de verf te verspreiden. Door diverse kleuren te gebruiken krijg je een bijzonder patroon wat op ieder schilderij anders zal zijn.

Een ander voorbeeld van onze schilderwerken zijn onze dot schilderijen. Dit zijn schilderijen waarin er met het zetten van alleen stippen een excentriek schilderij wordt gemaakt. De stippen vormen samen een geheel en wordt er zo een bijzonder kunstwerk teweeggebracht. Bij dot painting maak je geen gebruik van een standaard kwast, maar gebruik je speciale dotting tools. Deze tools zien eruit als pennen, maar hebben een bolletje aan het uiteinde. Door de dotting tool in de verf te dopen en vervolgens op het canvas te drukken, zul je stippen creëren die iedere keer van dezelfde grootte kunnen zijn. Bij Manon Nijssen werken wij met dotting tools van verschillende maten, zodat we gecompliceerde patronen en figuren kunnen maken in een schilderij.

Epoxy kunstwerken

Daarnaast werken wij bij Manon Nijssen ook met epoxy. Sinds kort zijn epoxy kunstwerken ontzettend populair. Epoxy is een doorzichtige kunststof dat vloeibaar wordt aangebracht in een gietvorm of over een canvas. Over tijd wordt het hard en kan er een nieuwe laag worden aangebracht. Zo kun je dus voorwerpen in de epoxy plaatsen of diepte creëren door veel lagen over elkaar heen te plaatsen. Wij gebruiken epoxy voor kunstwerken, maar ook voor onze zelfgemaakte sieraden!