Glas sieraden

Interesse in originele sieraden voor jezelf, vrienden of familie? Bij edelsmederij Manon Nijssen maken wij de mooiste handgemaakte sieraden van glas. Wij smeden onze glas sieraden zelf, die wij graag zo uniek en creatief mogelijk maken.

Hoe werkt het zelf maken van glas sieraden?

Bij Manon Nijssen zetten wij twee verschillende technieken in om onze glas sieraden te produceren. Wij leren je graag iets bij over ons bijzonder beroep, dus zullen we de twee methodes kort introduceren:

Glas branden is één van de technieken voor het maken van glas sieraden. Hier wordt het glas bewerkt met gas en zuurstof in een open vlam. Door het glas te verhitten wordt het glas zacht en kan het makkelijk worden gekneed in de gewenste vorm. Het glas wordt om een lange stang gewikkeld, zodat wij van een veilige afstand het glas kunnen bewerken. Wij werken met hoge temperaturen en we zorgen ervoor dat we op een veilige manier aan de slag gaan. Glas branden geeft ons veel controle over het glas en laat ons het sieraad vormen zoals wij dat willen.

Glasfusen

Een andere techniek die wij inzetten voor onze zelfgemaakte sieraden is glasfusen. Het glas wordt hierbij in een oven geplaatst in plaats van een open vlam. We nemen reepjes glas en plaatsen deze op elkaar. Wij vinden het leuk om met veel kleur te werken, dus we kiezen voor verschillende kleuren glas die we met elkaar combineren. Als we de juiste lagen op elkaar hebben gelegd, gaat de combinatie de oven in. Bij glasfusen heb je als maker minder invloed dan bij glas branden, maar dit maakt het niet minder geschikt voor het smeden van handgemaakte sieraden. Op basis van het type sieraden kiezen wij voor de meest geschikte techniek.

Glas sieraden kopen bij atelier Manon Nijssen

Ben je benieuwd geworden naar onze glas sieraden? Stap dan eens binnen bij ons edelsmederij in Burgh-Haamstede! Ons aanbod bestaat uit kleurrijke oorbellen, kettingen en kralen. Naast glas sieraden verkopen wij ook overige glascreaties, bijvoorbeeld borden of kunstwerken. Uiteraard zijn ook deze voorwerpen in allerlei kleuren verkrijgbaar, zodat jij thuis kan komen met een ontzettend bijzonder glasobject!

Interesse in unieke sieraden van een ander materiaal? Geen zorgen, wij verkopen ook zilveren sieraden in de winkel! Oorspronkelijk zijn wij begonnen als goudsmederij en hebben wij dus ook ervaring in het smeden van zilver en goud. Loop gerust eens binnen bij ons atelier en ontdek ons aanbod van sieraden in Zeeland.